سلام به شما دوستان و همراهان خوبم. همانطور که می دانید اساس اینترنت را بر سرچ و جستجو ساخته اند و این موجب شده هر چه که بخواهید تقریبا بیابید اما این هم یک هنر است! یعنی قدرت سرچ در افراد متفاوت است. اگر دقت کرده باشید گاهی اوقات واقعا به دنبال چیزی می گردید و هر گونه که بخواهید می نویسید اما نتیجه ای برایتان در بر نخواهد داشت. گاهی اوقات از موتورهای جستجوی متفاوت استفاده می کنیم ولی باز هم انگار که چیزی در اینترنت برای ما قرار نداده اند. اما اگر بخواهید دقیق باشید باید بدانید که اینترنت و جستجو در موتورهای جستجو یک سری قواعد خاص خود را دارند که باید به آن ها واقف باشید.
همیشه جستجو بر اساس عبارات کاری بهتر و خوش پاسخ تر خواهد بود. عبارات را از کلمات باید جدا دانست. و از همه مهم تر نحوه نوشتن این عبارات است که برای موتور جستجو تفاوت ایجاد می کند. تفاوت را با یک مثال نشان می دهیم. اگر شما بخواهید به سایت علمولوژی دست پیدا کنید باید عبارت زیر را سرچ کنید : وب سایت علم و تکنولوژی علمولوژی این عبارت درست است اما نحوه درست تر برای موتور جستجو به صورت زیر است : “وب سایت علم و تکنولوژی علمولوژی” . یعنی عبارت خاص خود را در دو کوتیشن قرار دهید.
در روش اولی اگر از این علایم استفاده نکنید برایتان از نتایجی رونمایی خواهد شد که در آن عبارت های علم و تکنولوژی و علمولوژی و وب سایت به طور جداگانه یا کنار هم استفاده شده است اما استفاده از این علامت شما ر دقیقا به جایی می برد که این کلمات در کنار هم هستند
گاهی اوقات شما می خواهید به موردی دست پیدا کنید که خیلی اختصاصی است اما کلمات مشتق شده از آن یا مرتبط با آن بسیار زیادند به عنوان مثال می خواهید نرم افزار اندروید ترجمه را پیدا کنید. مطمئنا اگر بخواهید عباراتی مثل : نرم افزار” یا ” نرم افزار ترجمه ” یا اندروید را سرچ کنید به پاسخ دقیق نمی رسید بنابراین سعی کنید عباراتتان را تا می توانید اختصاصی کنید که نتیجه هر جستجو خود نیازی به جستجوی دیگر نداشته باشد!
جزء جزء کردن کلمات !
گاهی اوقات می خواهید با یک سرچ به چند نتیحه متفاوت از هم دسترسی پیدا کنید به عبارتی می خواهید یک تیر ( سرچ ) و چند نشان ( نتیجه ) داشته باشید برای این کار باید از علائمی مثل – استفاده کنید. این مثال زیر را به دقت نگاه کنید :
lightning -thunder -storm -McQueen
.
موارد جستجو این کلمات بوده اند. نتیجه جستجو را مشاهده کنید :
همانطور که می بینید برای هر کلمه یک نتیجه جدا گانه آورده شده است. از طریق این علامت می توانید در جستجوی خود صرفه جویی کنید.
اگر بخواهید در Google Chrome و با موتور جستجوی گوگل سرچ کنید می توانید از خاصیت میکروفون آن استفاده کنید. با این کار با استفاده از این آیکون صدای خود را به آن ارسال و بعد خود مورورگر شروع به سرچ با توجه به کلمات شما می کند :
اگر با استفاده از روش های بالا نتیجه ای نگرفتید می توانید از خاصیت جستجوی پیشرفته گوگل یا Advanced Search استفاده کنید. همین الان روی این کلمه کلیک کنید تا صفحه مربوط به آن را مشاهده کنید.
با این کار می توانید به خوبی تمام زوایای سرچ خود را مشخص و به گوگل اعلام کنید تا برایتان بهترین تکنولوژی های خود را در امر جستجو بکار گیرند.
این امکان گوگل برای من خیلی جالب بود. شما می توانید از امکاناتی نظیر ماشین حساب، تبدیلات و time zone و آب و هوای گوگل استفاده کنید. به عنوان مثال عدد ۱۴۰*۲۰ را در موتور گوگل سرچ کنید تا ماشین حسابش را که شبیه زیر است مشاهده کنید :
برای آب و هوا از عبارتی مثل weather shiraz ( به جای shiraz شهر خود را قرار دهید ) و یا برای time zone از عبارتی مثل (time in Paris
) و یا برای تبدیلات نظیر تبدیل واحد پول از عباراتی مثال (۱۸۵ dollars in euros
) استفاده کنید.
گاهی اوقات ظاهرا مشکل زیادی وجود دارد و شما نمی توانید سرچ خوبی تجربه کنید به همین دلیل می توانید از امکانات خود مرورگر نظیر Basic search help و صفحه ی “Tips & Tricks استفاده کنید. قطعا این صفحات دارای اطلاعاتی هستند که به شما کمک می کنند.